FN-rapport om vapenembargot i Somalia

Läste FN-rapporten från gruppen som  bevakar vapenembargot i Somalia idag, här. Riktigt intressant läsning, mycket mera spännande än man kan tänka sig.  Rapporten radar upp specifika händelser där olika länder skickat vapen till olika grupper i Somalia, mest till ICU och TFG. I slutet av rapporten så har de lagt till svaren från de olika länderna:

 "Eritrea rejects the alleged arms embargo violations mentioned in the letter and it is regrettable that such misinformation continues to spread around with the clear objective of tinting the image of Eritrea... etc. " Kul att de ljuger så rakt upp och ner, andra länder vägrar helt enkelt att svara.

Av någon anledning så tycker de som skrivit rapporten att det är extra graverande att det importerats luftvärnsrobotar. De är dock av typen SA-7 GRAIL vilka började tillverkas 1968.... men de kanske kan användas till att skjuta ner apache-helikoptrar från nära håll, (som i rassefilmen "Black Hawk down").


143500-13                                               143500-14
Djibouti, Egypten, Etiopien, Iran, Libyen, Saudiarabien och Syrien ger till ICU medan Eritrea, Uganda och Yemen ger till TFG och deras allierade.

Så den här gången klarar Sverige sig. :) Rapporten nämner bara Sverige är när de talar om att en hel del pengar kommer från exilsomalier runt om i världen och att en krigsherre var gripen men släptes i Sverige för ett tag sen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback