Varför inget nytt exportkontrollråd?

 

På ISP:s hemsida kan man fortfarande läsa att Lars Johansson och de andra  i Exportkontrollrådet (EKR) sitter kvar där sedan innan valet. Tydligen är inte detta ytterligare ett av ISP:s informationsmissar för Lars Johansson gav i dag en skriftlig fråga till Sten "den ytterst ansvarige" Tolgfors.



Skriftlig fråga 2006/07:562 den 26 januari

Fråga 2006/07:562 Exportkontrollrådet

av Lars Johansson (s)

till statsrådet Sten Tolgfors (m)


Den 6 december 2006 hade regeringens Exportkontrollråd sitt senaste sammanträde. Efter höstens riksdagsval har regeringen begärt in nomineringar från riksdagspartierna till Exportkontrollrådet.


Nu har lång tid förflutit sedan partierna lämnade in sina förslag och något exportkontrollråd har inte utsetts. Detta är nu till förfång för Inspektionen för strategiska produkter, ISP, och svensk vapenindustri som väntar på besked.


När har statsrådet för avsikt att utse det nya Exportkontrollrådet?



 

Lars "Vapenexport till diktaturer kan ge en tryggare värld" Johansson

Att Lars Johansson får vara socialdemokraternas talesman i dessa frågor är ett tydligt tecken på det partiets bristande demokrati. Han var en av tre  socialdemokratiska riksdagsmän som tycker det är ok att exportera vapen till diktaturer. Se Diakonias enkät. Han säger exempelvis: 

"Sverige som alliansfritt land, kan medverka till en tryggare värld genom att svenska vapen/krigsmateriel säljs under kontrollerade former även till länder som inte har fått demokratiska styrelseskick".

 

Att Lars är vapenindustrins man i riksdagen är rätt tydligt. Undrar om han får betalt för allt detta jobb han gör för dem?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback