Folksam ryter ifrån

 

image44

När politikerna inte företräder sina väljare tar folkrörelsestyrda Folksam sitt ägaransvar. Att svenskarna vill ha en mycket restriktiv vapenexport är tydligt. Ändå har vi världens per capita största vapenexport och vår största vapentillverkare SAAB använder, genom BAE, mutor för att sälja sina plan. Folksams direktör för kapitalförvaltning Carina Lundberg går idag ut på DN debatt och kräver svar från SAAB

Return to sender

 

Robert Fisk

 

En av världens mest respekterade och framgångsrika journalister, Robert Fisk, skrev 1997 en artikel om en missil. Den missilen hade avfyrats av Israeler i södra Libanon. Israelerna hävdade att missilen skjutits från deras helikopter mot en ambulans som transporterat Hizbolla män. Nu var det inte Hizbolla krigare i ambulansen utan kvinnor och barn som flydde från striderna. På mordplatsen hittade FN soldater fragment av missilen och kunde se vart den var gjord. Mordvapnet var gjort av Boeing i USA. Fisk tog fragmenten av missilen tillbaka till Boeing och där, när Boeings talesmän talade om hur bra och exakta deras missiler var, visade han dem fragmenten och bilder på vad de orsakat.

 

Svenskar behöver fås att förstå vad svenska vapen används till i Irak i dag. Vi behöver granatfragment och bilder som kan tas till Linköping eller Karlskoga. Äcklet sprider sig när man inser att vi behöver bilder på död, blod och kräkningar för att vi ska förstå vad krig betyder. Vårt land som snart levt i älskad fred i snart två hundra år ska inte bli rikare på andras blod.


 

SAABs VD ?ke Svensson+SAAB reklam+Amerikanska soldater
Det som sker.

 


Svensk forskning knyts närmare det amerikanska militärindustriella komplexet

Ny teknik skriver om ett nytt avtal mellan Sverige och USA. Försvarsminister Mikael Odenberg och USA:s säkerhetsminister Michael Chertoff förväntas skriva under ett avtal som ger Svenska forskare möjlighet att få pengar från amerikanernas "Department of Homeland Security". Bara Kanada, Mexiko, Australien, Storbritannien och Singapore har tidigare skrivit på liknande avtal.