Sköna gröna vapen - Vetenskapsmagasinet

image48
Jag tycker det är ett riktigt bra tvprogram som innehåller inslag om:

Nya kärnvapen
Miljövänliga vapen
Precisionsvapen i PR-syfte
Arthur

Miljövänliga vapen - förstås bisarrt att utveckla mordvapen som är gulliga. Men det kan vara helt ok om man tänker på det svenska försvaret. De kommer ju under överskådlig tid inte använda sina vapen i strid så det hela handlar om hur mycket miljöförstöring deras krigslekar kommer att orsaka på övningsfält runt om i Sverige.

Det viktigaste inslaget var för mig när de pratar om precisionsvapen. Att om vi inte hade haft dem så skulle vi inte haft irakkriget och lite drygt en halv miljon människor skulle inte ha mördats där.

Detta då Idioter som Rumsfeld inte skulle kunnat tro att de kunde vinna krig som Irakkriget utan förluster om inte deras vapen var så coola. De skulle inte tänka "förut skulle det inte gått men med denna nya teknik kommer det att gå". Men detta resonemang gäller förstås bara om man tror på idiotteorin om det kriget. *

Sist i programmet pratar de lite om Arthur** - som lånades ut av Sverige till Storbritannien i början av kriget. Altså även fast Göran tydligt talade om kriget som olagligt gav hans regering tillstånd att låna ut detta avancerade vapensystem...  Som de flesta säkert vet så är man en krigsförbrytare om man startar krig i strid med FN-stadgan. Och om man följer praxis från nürnbergrättegångarna innefattar detta största brott alla brott som kommer begås under hela kriget och de döms för det skall hängas.

image47

*Idiotteorin går ut på att amerikanernas ledare faktiskt var så korkade att de gick in i Irak utan plan för hur de skulle ockupera landet även fast de har världens genom tiderna största underrättelseapparat.

**SAAB:s "Artillery Hunting Radar"