Grattis SAAB, 70 år av död.

image49


Denna annons blev stoppad av
Östgöta Correspondenten. Ett tragiskt exempel på självcensuren i svenska medier. Fegisen Ola Sigvardsson, chefredaktör på ÖC ljuger ihop något om tidsbrist för att det inte ska vara för tydligt vems koppel han går i.

Kommentarer
Postat av: Daniel

Det är beklagligt att annonsen inte godkändes oavsett om jag instämmer i budskapet eller ej.
Ingen skulle vara gladare än jag om krig som företeelse bara försvann. Jag tror dock att krig har sina grunder i något annat än att SAAB tillverkar och säljer vapen. Jag tror snarare att krig bottnar i orättvisor. Eller menar du att SAAB fungerar likt en godisbutik för ett barn? Om det inte finns något att frestas av så väcks heller inget behov, ungefär. Ska vi inte förbjuda godisbutiker också? Det är ju bevisligen ohälsosamt att äta godis. Och varför inte förbjuda all bil- och flygtrafik? Transporter är en belastning på miljön. Jag låter förmodligen ironisk, men det ligger en hel del allvar i det jag säger.
Tyvärr tror jag inte att förbud mot saker och ting fungerar i praktiken. Det som krävs är en större strukturomvandling av samhället. Jag vet inte hur den omvandlingen skulle se ut än, men jag tänker på det varje dag. Tror mycket på decentralisering.

Postat av: Martin

Min och Svenska Freds kritik handlar främst om hur och till VILKA de säljer vapen till. Att t.ex. som SAAB sälja vapen till Pakistans militärdiktator Pervez Musharraf motsvarar för mig att sälja vapen till maffian. Det är en jävla skillnad om man säljer pistoler till Polisen eller Bandidos.

2007-09-03 @ 12:25:04
URL: http://asso.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback