Regeringen lovar stoppa JAS-stöd vid korruptionsdom

image60


I ett utspel i SVTs rapport i kväll går den nytillträdda handelsministern Ewa Björling (m) ut och berättar att regeringen inte tänker stödja vapentillverkare som använder mutor. Hon sa:

"Den dagen förundersökningen visar att det förekommit korruption och man också ser att det är en dom på det. Då ska regeringen inte hjälpa till"

Om detta uttalande går att lita på och förfarandet faktiskt övergår i praxis är det en kraftig omsvängning av Svensk vapenexportpolitik. Det är mycket glädjande att (S)oruptionen inom svensk vapenexport kanske faktiskt håller på att rensas upp. Det hade jag inte trott före valet, och än är jag inte övertygad.

Med tanke på att den största ägaren av Svensk vapenindustri är BAE, ett bolag som inte ens den mest lättlurade kan se som hederligt, är det inte då dax att sluta hjälpa bolagen med sin reklam redan nu?

Ps. Enligt ISP så har Ewa Björling inte formellt tagit över det yttersta ansvaret för svensk vapenexport efter Tolgfors. Men ISP brukar ju inte vara så snabba med att uppdatera sin hemsida...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback