Sommar i P1

Sommar är ett unikt program som jag fastnade för för några somrar sedan. Ett bra koncept där folk faktiskt ibland har tid att tala om saker som faktiskt betyder något. Eftersom varje intryck är meningslöst utan reaktion ger jag nu min recension i denna låssas offentlighet.

23/6 Ulf Lundell - musiker, författare, konstnär
Gubbe! Han är en trött gubbe. Han kanske var bra förut, han kanske var cool och fick festa och knulla mycket på sextiotalet. Men nu verkar han bara vara en man som ser problem men resignerar för dem och gömmer sig i en borgartillvaro på landet. Vad synd att han inte hade något att berätta.

24/6 Mark Levengood - programledare, skriftställare
Förväntade mig ett nittiotalshomolobby tal. Något som skulle kännas trött då "We are here , we are gay, get used to it" inte är så spännande längre. Men han var mycket bättre än så, Mark är en bra berättare, som får namedroppande snoppmakaronhistorier att verka äkta. Och som faktiskt talar om riktiga saker. De skulle kunna göra en bra kortfilm av min bild av hur Jonas och han träffades, det skulle se så kul ut.

25/6 Anna-Karin Gauding - arbetar med bistånd i Sydamerika
En biståndstant som verkar ha gått från radikal världsförbättrare till newage-borgartant.

26/6 Alessandro Catenacci - vd Nobiskoncernen
Han ger en bild av sig som att han är ett bra exempel på hur Svenskar vill att invandrare ska vara. Lyckade, integrerade och försvarande av den svenska modellen. Mycket name-dropping men ganska trevligt. Lite undrar man förstås om inte hela hans koncern är en cover för italiensk maffia, men han är nog god.

27/6 Helle Klein - politisk chefredaktör, präststuderande
Vad skönt att hon ska bli präst! Så vi slipper henne i politisk debatt. Hon måste ju ha skrämt iväg tusentals från vänstersidan med sin image. Hon verkar vara urtypen för tjejer utan lokalsinne. De där som inte har logiken att förstå en karta eller hur saker fungerar men som ändå har alldeles för starka åsikter om vart vi ska gå.

28/6 Göran Lambertz - justitiekansler
Åttiotalets svartvita musik genomsyrar programmet. Med sin rättvisekänsla, som även den verkar bottna i åttiotalet, försvarar han sig mot alla de som angripit honom de senaste åren. Om han är äkta är han fantastisk, är han inte det borde han låsas in och kanske torteras lite genom att tvingas att lyssna på Meatloaf konstant i några år.

29/6 Jessika Gedin - skribent, spanare i P1
Ja! Allt bra, med många roliga sätt att berätta bra tankar, förutom just en mening om att "få ligga sked med originaltexten". Det var lite för mycket kulturtant. Hon ger iden att barn faktiskt borde ha en bibliotekarie som guidar dem till böcker som är rätt för dem just då. Det verkar nästan som hon haft det. Tänk om det var så när jag växte upp, det hade varit bra för mig.

Jag har länge funderat på varför jag var så nyliberal som 14-åring under tidigt nittiotal. Förutom arbetsgivarföreningens PR-kampanjer tror jag att det var en konsekvens av min läsning av Orwells 1984. En bok som får ?frihet? att bli det viktigaste. Jag vördar fortfarande den boken, men står nu närmare Orwells åsikter som frivillig i Spanska inbördeskriget än den neoliberalism jag fastnade för då.


Chiquita fascist bananer

image6

Stockholms fria om när Chiquita betalade paramilitära grupper för att trycka ner arbetarnas organisationer.

Chiquita fascist bananer

Fascist