Intervju med Majléne Westerlund Panke

Uppdrag gransknings utförde en intervju med Majléne Westerlund Panke, den är riktigt bra, jag börjar förstå lite hur det går till när de skiter i de demokratiskt fattade besluten och godkänner vapenförsäljning till diktaturer och krigförande länder.

I intervjun berättar Majléne Westerlund Panke om att hon och de andra i Exportkontrollrådet (EKR) tycker lagen är föråldrad och att de därför inte längre följer den. De har nog inte följt den någonsin, men nu när våra vapenbröder runt om i världen håller på och dödar i Irak blir det svårt att hålla på med snacket om att vi inte exporterar till krigförande länder. Hon har ju visserligen rätt i att riksdagen gång efter gång har godkänt EKR:s rapport om vapenexporten och därigenom sanktionerat deras lagbrott. MEN det hon och de andra i EKR gör  jävligt odemokratisk, eftersom svenska folkets åsikter om vapenexport inte kommer fram genom deras sätt att agera. Det är blir omöjligt för oss att demokratiskt ändra på deras agerande när de inte ens följer de lagar vi stiftar!


Man undrar ju lite varför de är så kåta på att Sverige ska ha högteknologiska vapen, ingen kommer anfalla oss i alla fall inte de närmaste 50 åren. Vi behöver inte dem, eller vi behöver ha bra vapen när Svenskar är på FN-uppdrag. Men då får vi väl skippa att åka på FN uppdrag OM vi mot förmodan skulle få problem med att köpa vapen av USA och de andra i EU.

 

Hur som helst är Majléne Westerlund Panke helt klart en av dem som är skyldig till att vi har denna skamliga krigsmaterielexport! Hon borde åka i fängelse.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback