Samak Sundaravej tillträder som premiärminister i Thailand

image84
Samak Sundaravej från "People Party" (PPP) tillträder som premiärminister i Thailand idag. Thailand har tagit viktiga steg mot demokrati. Men ännu sitter generalarna kvar och styr i bakgrunden. Samak Sundaravej vann valet för PP eftersom TRT och Taksin förbjudits att delta i valet. Många från TRT gick över till PPP och det är orsaken till att det tidigare obetydliga partiet PPP nu kommit till makten.

Som jag ser det måste kuppgeneralerna fråntas all makt och fängslas, Taksin tillåtas komma tillbaka och beslut som juntan beslutat rivas upp om Thailand ska ses som en demokrati igen. Tyvärr är demokratin inte stark i Thailand så de konservativa krafterna kommer antagligen inte tillåta dessa åtgärder.

Före den nya premiärministern tillträtt så gav regeringen Reinfeld FMV tillstånd att sälja Gripen till Thailand. Litar Reinfeld / FMV / SAAB inte på att den nya demokratiska regeringen vill ha Gripen? Den Svenska staten bör riva avtalen med kuppgeneralerna och omförhandla avtalen med den nya demokratiska regeringen!

Bangkock Post Svd

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback